Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Μπουκίτσες κοτόπουλου σαν... "τηγανιτές"


Η συγκεκριμένη συνταγή δημιουργήθηκε για όλους όσους είναι υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής αλλά παρ' όλα αυτά τους αρέσει η νοστιμιά "των τηγανιτών". Το στήθος κοτόπουλου με λίγα λιπαρά σε συνδυασμό με το ασπράδι και τη βρώμη,  προσφέρει πρωτεΐνη στους φίλους που ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής. Απολαύστε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκίτσες χωρίς τύψεις... Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση μπορείτε να τις συνοδεύσετε με την υπέροχη σάλτσα!




Υλικά

1 στήθος κοτόπουλου (βρασμένο)
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές πίτουρο βρώμης
1 ασπράδι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο κομματάκια. Χτυπάμε το ασπράδι σε ένα μπολ και σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με τη βρώμη. Προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ασπράδι και έπειτα στο πιάτο με το μείγμα φρυγανιάς και βρώμης. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ στους 220°C για 15 λεπτά. Όταν κοκκινίσουν τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Υλικά για την σάλτσα

100 γρ. κρεμώδες τυρί
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο πολυκόφτη, αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν έτσι ώστε η πιπεριά να γίνει μικρά κομμάτια.
                                                                                                  

                                                                      Καλή Επιτυχία και Καλή σας όρεξη!





Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου