Μήπως σας περίσσεψε κατσικάκι από την Κυριακή του Πάσχα και αναρωτιέστε πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή!
Υλικά
κατσικάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια (1 βαθύ πιάτο)
1 1/2 κρεμμύδι άσπρο
1 σκελίδα σκόρδο
2 λεμόνια
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 1/2 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια πάστα. Σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μείγμα μέχρι να κοκκινήσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το κατσικάκι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, και τη ρίγανη και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες στραγγίζουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε ζεστο! Μπορούμε για μεγαλύτερη απόλαυση να ρίξουμε ανθότυρο και έξτρα ρίγανη. Αντί για ανθότυρο μπορείτε να βάλετε τυρί φετά ή οποίο τυρί θέλετε της επιλογής σας.
Καλή σας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου