Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Vegan Μπιφτέκια Λαχανικών



Μια συνταγή που ήθελα να αναρτήσω εδώ και καιρό...Μια συνταγή που χαίρεσαι να τη μοιράζεσαι! Μια συνταγή της μητέρας μου, η οποία γίνεται με ότι λαχανικά έχετε στο σπίτι...Κάθε φορά που της ζητούσα τις αναλογίες η απάντηση ήταν "με το μάτι" και "όσο αλεύρι φάει" !!! Αυτή τη φορά όμως την παρακολούθησα  και όταν παρασυρόταν  μια φωνή γεμάτη αγωνία ακούγονταν...
 -Μαμά να μετρήσουμε!🥄✏📄 
Δοκιμάστε τα είναι πεντανόστιμα και θρεπτικά!


Υλικά

1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά καρότο-καλαμπόκι-αρακά-φασολάκια-κόκκινη πιπεριά (κατεψυγμένα)
1 φλυτζάνι πράσο
1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
2 βρασμένες πατάτες
10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
10 φύλλα φρέσκια ρίγανη
Μαιντανό
1 τριμέννη ντομάτα
1 φλυτζάνι πίτουρο βρώμης
3 φλυτζάνια αλεύρι
5 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μπέικιν
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Περνάμε από τον πολυκόφτη όλα τα λαχανικά έτσι ώστε να να γίνουν μικρά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο, το δυόσμο, το μαιντανό, τη ρίγανη, και το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Λιώνουμε τις πατάτες και κάνουμε πουρέ, τον οποίο προσθέτουμε στα λαχανικά. Στο τέλος βάζουμε την τομάτα,το πίτουρο βρώμης,το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Η συνταγή είναι για 24 μεγάλα μπιφτέκια.

Καλή επιτυχία!🍅🥕🌽🥔🌶

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου