Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κινητικά Παιχνίδια για Εκτόνωση μέσα στο Σπίτι




Αν ο καιρός είναι βροχερός ή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να βγεί κάποιος εκτός σπιτιού για παιχνίδι υπάρχει λύση...Τα παρακάτω παιχνίδια είναι δοκιμασμένα και πολύ πετυχημένα για εκτόνωση μέσα στο σπίτι.  Μπορείτε να επιλέξετε αυτά που είναι πιο  κοντά στα ενδιαφέροντα του παιδιού. Το παρόν υλικό δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας και απώτερος στόχος του ήταν οι παροχή ιδεών για άσκηση στο σπίτι.





Βόλλευ: Παίξτε βόλλευ με ένα φουσκωμένο μπαλόνι!!! Το παιχνίδι θα γίνει πιο διασκεδαστικό εάν μέσα σε ένα διαφανο μπαλόνι βάλετε πολύχρωμα κονφετί!!!

Μαξιλαροπόλεμος: Καθήστε αναπαυτικά στο καναπέ του σαλονιού σας ή στο υπέρδιπλο κρεβάτι σας και παίξτε μαξιλαροπόλεμο!!! Απίστευτα διασκεδαστικό!

Τέννις: Βγάλτε τις ρακέτες του μπάτμιντον ή θαλάσσης και παίξτε τένις με ένα μπαλόνι!!!

Χορός: Βάλτε την αγαπημένη μουσική των παιδιών και διασκεδάστε χορεύοντας μικροί και μεγάλοι!!!

Μπάσκετ: Εάν έχετε μια μπασκέτα εσωτερικού χώρου μπορείτε να παίξετε ατελείωτες ώρες μπάσκετ χρησιμοποιώντας μια ελαφριά μπάλα! Εάν δεν έχετε μπασκέτα μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αυτοσχέδιο καλάθι είτε μετατρέποντας ένα κάδο ή χρησιμοποιώντας ένα στεφάνι!!!

Μπόουλινγκ/Παιχνίδι στόχου:  Τα 2 τελευταία παιχνίδια δεν χρειάζονται έντονη κίνηση σε αντίθεση με τα παραπάνω τα οποία αποτελούν  ένα πολύ ωραίο τρόπο εκτόνωσης! Παρ' όλα αυτά είναι εξίσου διασκεδαστικά με τα παραπάνω!

'Οποιο παιχνίδι κι αν επιλέξετε βεβαιωθείτε ότι έχετε αδειάσει το χώρο από αντικείμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό. Η ασφάλεια είναι η προτεραιότητα μας! Καλή σας διασκέδαση!!!

Μαρία Μουσουλή
Msc Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς
Phd Φυσική Αγωγή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου