Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Chips Ψωμιού με Μυρωδικά


Η ιδέα ήρθε μετά από ενθουσιασμό για τη νοστιμιά των έτοιμων chips ψωμιού του εμπορίου... 
Φυσικά η σκέψη ήταν να φτιάξουμε τα δικά μας, σπιτικά, χειροποίητα και λαχταριστά chips ψωμιού.
Γιατί η νοστιμιά μπορεί να είναι συνώνυμη του χειροποίητου χωρίς τη προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών, και ενισχυτών γεύσης.

Υλικά 

1 μπακέτα 
Γεύση: Αλάτι, Ελαιόλαδο, Ρίγανη 
Γεύση: Πάπρικα , Σκόνη Σκόρδου 

Εκτέλεση 

Αφήνετε τη μπακέτα μια μέρα να στεγνώσει για να μπορέσετε να την κόψετε λεπτές φέτες με ευκολία. Βάζετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνετε τις φέτες. Αλείφετε ελαιόλαδο στο ψωμί με το πινέλο και πασπαλίζετε ρίγανη και αλάτι. Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία αλλά να πασπαλίσετε με αλάτι, καπνιστή πάπρικα και σκόνη σκόρδου. Ψήνεται στους 200°C για περίπου 5 λεπτά. Μόλις κοκκινίσουν λίγο, γυρίζετε από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το λάδι και τα αρωματικά.

Καλή Επιτυχία!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου