Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ελαφριά Καλτσόνε με Κοτόπουλο


Για όλους εσάς τους λάτρεις του καλτσόνε, δημιουργήσαμε την τέλεια συνταγή!!!
Ελαφριά καλτσόνε με κοτόπουλο χωρίς σάλτσες και αλλαντικά...
Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή και θα γίνουν ανάρπαστα!
Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο...




Υλικά

Για τη ζύμη:
300 ml χλιαρό νερό
3 φλυτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρόκος αβγού για επάλειψη

Για τη γέμιση:
1 μπούτι κοτόπουλο (βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές καλαμπόκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές γλυκιά κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
αλάτι 
πιπέρι
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφού προσθέσουμε ελάχιστο νερό βράζουμε για 5'.
  3. Όταν εξατμιστεί το ζουμί αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
  4. Ανακατεύουμε τα αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  5. Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο στο μίγμα. 
  6. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη
  7. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  8. Όταν φουσκώσει και είναι έτοιμο χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες.
  9. Ανοίγουμε την μπάλα με ένα μικρό πλάστη όπως το σχήμα της εικόνας και προσθέτουμε τη γέμιση. 


7. Διπλώνουμε αφήνοντας ένα μικρό κενό στο μισοφέγγαρο και πιέζουμε με τα δάχτυλα για να ενωθεί η ζύμη.
8. Βρέχουμε τα δάχτυλα μας και ενώνουμε της άκρες.


9. Απλώνουμε με ένα πινέλο τον κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
10. Ψήνουμε στους 170°C για 40'.


                                                                                                           Καλή Επιτυχία!!!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου