Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Βγήκε η μετάθεση; Ναι, μετακομίζουμε!!!


Ενδεχομένως, το συγκεκριμένο άρθρο να μην αγγίζει όλες τις γυναίκες. Τις γυναίκες που έχουν την τύχη να μένουν σε ένα μέρος για όλη τους τη ζωή, ή τουλάχιστον για αρκετά χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται... δικό τους σπίτι, σταθερή δουλειά, κοντά σε συγγενείς και φίλους, δική τους γειτονιά, σταθερό σχολείο για τα παιδιά αλλά και φίλους!!! Υπάρχουν όμως και αυτές οι οικογένειες που ανά 2-3 χρόνια αναγκάζονται να μετακομίσουν. Όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη. Είτε μετακινούνται σε περιοχή προτίμησης, είτε όχι τα ερωτήματα κάθε φορά είναι ίδια... πως θα είναι η ζωή στο νέο μέρος; Θα βρεθεί το κατάλληλο σπίτι, στην κατάλληλη τιμή; Θα εργάζεται η σύζυγος (δεν ισχύει η συνυπηρέτηση για τις αναπληρώτριες); Το σχολείο θα είναι καλό; Θα προσαρμοστούν εύκολα τα παιδιά; Θα κάνουν νέους φίλους; Θα βρεθούν δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι αντάξιες των προηγούμενων; Θα βρεθεί παιδίατρος που θα απαντά στο τηλέφωνο ότι ώρα και αν καλέσουμε; Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε νοσοκομείο σε περίπτωση ανάγκης;
Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο για όλες εσάς... Εμάς!
Κάθε αρχή έχει τις δυσκολίες της, αλλά μέσα από αυτές τις δυσκολίες οι δεσμοί της οικογένειας δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο! Μου έχει τύχει, 8 συνεχόμενα χρόνια, κάθε καλοκαίρι να μετακομίζω σε άλλο σπίτι, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη... Αναπληρώτρια στην αρχή με μια βαλίτσα στο χέρι και έπειτα σύζυγος στρατιωτικού! Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα απ' όλα αυτά. Όσα μέρη κι αν αλλάξω σημασία έχει να είμαι με τον άνθρωπο μου! Φέτος λοιπόν είτε μετακομίζετε σε μέρος της επιλογής σας είτε όχι προσπαθήστε να δείτε τη θετική πλευρά!!! Θα αναρωτηθείτε υπάρχει; Ναι, Ναι... Υπάρχει!!! Αμέτρητες αφορμές για εκδρομές, καινούργια μέρη, νέα πρόσωπα, φιλίες, διαφορετικές νοοτροπίες και συνήθειες, ακόμη και γνωριμία με διαφορετικές τοπικές κουζίνες!!!

Φέτος  δείτε με άλλη ματιά τη μετακόμιση! Μερικά απλά βήματα για να οργανωθείτε σωστά...
  1. Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε (η μετακόμιση είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε ότι δεν χρησιμοποιείτε. Προσοχή όμως γιατί μπορεί κάτι που δεν βολεύει σ´αυτό το σπίτι να φανεί χρήσιμο στο επόμενο).
  2. Ξεχωρίστε ρούχα που δεν φοράτε πια, αν έχετε κάτι στη ντουλάπα σας να το φορέσετε μια δεκαετία ίσως είναι καιρός να ετοιμάσετε μια τσάντα για κάποιον που το έχει ανάγκη (δωρίστε τα σε κάποιο ίδρυμα).
  3. Όταν ετοιμάζετε κούτες να βάζετε πράγματα μόνο από ένα δωμάτιο, έτσι ώστε και να μην κάνετε άσκοπα δρομολόγια μέσα στο σπίτι συλλέγοντας αντικείμενα από τους υπόλοιπους χώρους αλλά και όταν ξεπακετάρετε να γίνει πιο γρήγορα και εύκολα το στήσιμο του δωματίου.
  4. Αριθμήστε τις κούτες και γράψτε σε ένα χαρτί τι περιλαμβάνει ο κάθε αριθμός. Μ' αυτό τον τρόπο όταν θα γίνει η μετακόμιση μπορείτε να ζητήσετε  από τους μεταφορείς να βάλουν κατευθείαν κάθε κούτα στο αντίστοιχο δωμάτιο.
  5. Πράγματα που είναι για την αποθήκη δεν χρειάζεται να μεταφερθούν μέσα στο σπίτι, φροντίστε να πάνε κατευθείαν στην αποθήκη.
  6. Πρώτα βάψτε το σπίτι και μετά καθαρίστε το. Μ' αυτό τον τρόπο γλιτώνετε χρόνο από το να καθαρίζετε ξανά επιφάνειες που ενδεχομένως θα έχει πέσει χρώμα.
  7. Καθαρίστε το σπίτι και τους αποθηκευτικούς χώρους πριν τη μετακόμιση, έτσι ώστε να έχετε μετά την τακτοποίηση και το στήσιμο των επίπλων.
  8. Ορίστε ένα σχεδιάγραμμα για το που θα μπουν τα έπιπλα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μετακινείτε μόνοι σας αφού φύγουν οι μεταφορείς.
  9. Βάλτε την  προσωπική σας πινελιά, έτσι ώστε να μεταμορφώσετε ένα ψυχρό διαμέρισμα σε σπίτι το "σπίτι σας"!
Μαρία
Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός
Σύζυγος ενός υπέροχου ανθρώπου, στρατιωτικού

Η φωτογραφία είναι από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβουλές για αποτελεσματική μελέτη