Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Σπιτική κέτσαπ με μέλι


 Από μικρή θυμάμαι τη γιαγιά Μαρίκα,τη γιαγιά Πηνελόπη και την μαμά μου να ετοιμάζονται για το Χειμώνα...Όπως ο μέρμηγκας έτσι κι εμείς...φτιάχναμε τις δικές μας σάλτσες, τη δική μας μαρμελάδα ροδάκινο και κομπόστα,το δικό μας τραχανά, το δικό μας εύριστο και τα δικά μας φυλλωτά. Όλα "δικά μας" φτιαγμένα με κόπο και μεράκι!!! Γιατί όταν κοπιάζεις και δημιουργείς κάτι με αγάπη η νοστιμιά του όταν φτάνει στο τραπέζι δεν περιγράφεται!!! Κοπιάστε να σας τρατάρουμε σπιτική κέτσαπ! 



Υλικά

1 κιλό βιολογικές ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 πατάτα
60γρ. μέλι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε στον πολυκόφτη μαζί με την πατάτα, το σκόρδο, μέχρι να γίνουν χυλός. Βάζουμε το χυλό σε μια βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο μαζί με το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει μέχρι να γίνει πηχτή (περίπου 1/2 ωρίτσα). Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά! Όπως είναι καυτή βάζουμε σε μικρά βαζάκια τα οποία, τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε μαζί με τα καπάκια τους σε καυτό νερό. Σφραγίζουμε τα βαζάκια και γυρίζουμε ανάποδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Καλή Επιτυχία!

Μυστικό Επιτυχίας:
Προτιμήστε πολύ μικρά βαζάκια για την αποθήκευση. Έτσι κάθε φορά θα ανοίγετε ατομική μερίδα!!!
Για βελούδινη υφή πριν αποθηκεύσετε την κετσαπ στα βαζάκια περάστε την ξανά από τον πολυκόφτη!!!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

2 σχόλια:

Τυρόπιτα του 5' λεπτου

 Εύκολη τυρόπιτα  με λίγα λιπαρά έτοιμη σε 5 λεπτά! Υλικά 1 αυγό 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη βρώμη 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 2% 1 φ...