Δροσερή Καλοκαιρινή σαλάτα!
Η παραδοσιακή μας χωριάτικη σαλάτα ελαφρώς "πειραγμένη"!
Ελαφριά με λιγότερο ελαιόλαδο, light φέτα και γιαούρτι 2%
Υλικά
6 ντοματίνια
1 ώριμη ντομάτα
1 αγγουράκι
1/2 πράσινη πιπεριά
Λεπτές ροδέλες κρεμμυδιού
20 ροδέλες ελιές Καλαμών
6 μικρά παξιμαδάκια χαρουπιού
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50γρ. φέτα fit and slim
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%.
Αλάτι,ρίγανη
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Τρίβουμε την ντομάτα και βάζουμε τα παξιμαδάκια μέσα στον πολτό για 2-3 λεπτά. Σε ένα μπολ τρίβουμε την φέτα και ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και την 1 κουτάλια ελαιόλαδο. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και το αγγουράκι σε κυβάκια τα βαζουμε σε ένα μπολ. Εάν είναι βιολογικό μπορείτε να αφήσετε και λίγο φλούδα. Προσθέτουμε τις ελιές,το κρεμμύδι και την πιπεριά, το μηλόξυδο, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα πιάτο βάζετε στην βάση τα παξιμάδια,στην συνέχεια την σαλάτα και γαρνίρουμε με την μους φέτας και φρεσκοτριμμένη ρίγανη.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.