Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μουσικοκινητική Αγωγή



  Μπορεί ένα μάθημα που χρησιμοποιεί την κίνηση και τη μουσική να είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστικό; Φυσικά και μπορεί!
Αν και εσείς επιθυμείτε μπορείτε να παρακινήσετε το μικρό ή την μικρή σας να συμμετάσχει σε μια μουσικοκινητική δραστηριότητα για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αν είστε προσεκτικοί στην επιλογή του ατόμου στο οποίο θα εμπιστευτείτε το μικρό σας πρίγκηπα ή την μικρή σας πριγκίπισσα, τότε το παιδί θα ανυπομονεί μέχρι την επόμενη φορά!

  Η κίνηση μέσω μουσικής είναι μόνο ο τίτλος. Το μάθημα είναι ορθό να έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχους. Ο καθηγητής -τρια Φυσικής Αγωγής με τα κατάλληλα στυλ διδασκαλίας μπορεί να επιτεύξει τους στόχους που έχει θέσει, βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους. Μη διστάσετε να ρωτήσετε για τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιεί ο καθηγητής, γιατί είναι και αυτός ένας τρόπος να προβείτε σε συμπεράσματα, πως το συγκεκριμένο μάθημα είναι αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του δικού σας παιδιού. Η καλλιέργεια του ρυθμού είναι μόνο ένα από τα οφέλη της μουσικοκινητικης αγωγής. Παράλληλα, το παιδί έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την ευλυγισία του αλλά και  να ενδυναμώσει ολόκληρο το σώμα του μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της συγκεκριμένης ηλικίας και έχουν ως απώτερο στόχο τη διασκέδαση του παιδιού. Η ισορροπία (στατική, δυναμική), ο προσανατολισμός στο χώρο, η έννοια του χρόνου, ο συντονισμός όρασης-κίνησης αλλά και οι βασικές αναπτυξιακές κινήσεις είναι κάποια από τα αντικείμενα προς διδασκαλία. Πρωτεύοντα ρόλο έχουν και τα μιμητικά παιχνίδια, αφού παρέχουν στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να καλλιεργήσει έννοιες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, ο σεβασμός στους κανόνες αλλά και το τίμιο παιχνίδι μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων.
  Λοιπόν μη το σκέφτεστε, δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μάθημα και η εμπειρία θα είναι μοναδική, αφού συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού θα πλημμυρίσουν τον μικρό-η σας!!!
                                                                                                       
                                                                                                Dr. Μαρία Ι. Μουσουλή
                                                                                                Msc Ειδική Φυσική Αγωγή
                                                                                                DhD Φυσική Αγωγή
                       

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά Ψυχοκινητικής

 Π ρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά ψυχοκινητικής από την αίθουσα φυσικής αγωγής. Τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν πραγματικά!!...