Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ με "κρυμμένα" λαχανικά για παιδιά

Υλικά

3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα πλήρες (χλιαρό)
1/3 ποτήρι χλιαρό νερό
1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
2 καρότα τριμμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε κύβους
1 βιολογική ντομάτα (προαιρετικά)
3 φέτες μοτσαρέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (Ιμαλαίων)
1 μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Χτυπάμε το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι ολικής αλέσεως με το νερό, το αλάτι και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά και τη μοτσαρέλα. Μόλις προσθέσουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι με κίνηση από κάτω προς τα επάνω έτσι ώστε να έχει αέρα η ζύμη και να γίνει όσο το δυνατόν πιο αφράτη. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε 2 τριγωνάκια μαλακό τυρί αφού πρώτα το κόψουμε κομματάκια. Η συνταγή δεν έχει πολύ αλάτι διότι είναι για μικρά παιδιά, αλλά η κάθε μητέρα μπορεί να αυξήσει την ποσότητα σύμφωνα με τις ανάγκες και την ηλικία του παιδιού της. Έχει χρησιμοποιηθεί μοτσαρέλα διότι είναι γλυκιά. Ψήνουμε για 10' στους 200ºC και συνεχίζουμε για άλλα 40' στους 180ºC.    
      
                                                                                                                          Καλή επιτυχία!

Χρήσιμη Συμβουλή "Αν είναι καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε μια ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς το ζουμάκι της. Αν είναι από το λαχανόκηπο του παππού ή της γιαγιάς ακόμη καλύτερα!!!"

Η συνταγή φτιάχτηκε με πολύ αγάπη για τον μικρό Παναγιώτη, ο οποίος είναι αλλεργικός στο αβγό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φυσικό Αντικουνουπικό

Πείτε αντίο στα κουνούπια και στις σκνίπες με το αντικουνουπικό που θα φτιάξετε με τα πιο αγνά υλικά. Φέτος το καλοκαίρι χαρείτε τις εξο...