Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Υγιεινά Αρωματικά Κεκάκια με Πίτουρο Βρώμης και Xυμό Πορτοκάλι


Πόσο υγιεινό μπορεί να γίνει ένα γλύκισμα όπως τα κεκάκια; 
Η απάντηση..... πολύ!!!
Η δόση είναι για δώδεκα μυρωδάτα κεκάκια που θα συναρπάσουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους μας! Στο σπίτι αλλά και στο σχολείο μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή επιλογή για δεκατιανό. Ένα υπέροχο άρωμα θα κυριεύσει την κουζίνα σας καθώς θα ψήνονται... ξυπνώντας σας παιδικές αναμνήσεις! Πιο ελαφριά δεν γίνεται... αφού περιέχουν μόλις 50ml ελαιόλαδο. Το μυστικό είναι το σωστό ανακάτεμα τον υλικών, έτσι ώστε να γίνουν αφράτα.

Υλικά

2 αυγά
130γρ. αλεύρι
80γρ. πίτουρο βρώμης
120γρ. καστανή ζάχαρη
50ml ελαιόλαδο
1  βιολογικό πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
1 μπανάνα
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν


Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια και έπειτα τους κρόκους αυγών. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με το πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό), ελαιόλαδο και έπειτα το μπέικιν και το αλεύρι (κοσκινισμένο). Στο τέλος ρίχνουμε το πίτουρο, το κονιάκ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο ψιλοκόβουμε την μπανάνα και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης αφού πρώτα τις αλευρώσουμε. Ψήνουμε τα πρώτα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και τα υπόλοιπα 15' στους 180°C.

                                                                                                    Καλή επιτυχία!!!

Μυστικό Επιτυχίας "Μην μπερδευτείτε κα βάλετε νιφάδες βρώμης. Χρησιμοποιήστε πίτουρο διότι έιναι πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και πρωτείνες. Επίσης αφήνει μια πιο απαλή αίσθηση οταν το δοκιμάζετε απ΄ότι η βρώμη." 
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.





2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε Μαράκι!
    Ξέρω τις νιφάδες βρώμης. Το πίτουρο το βρίσκουμε εύκολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα μεγάλα super market!Αν δεν είναι στο ράφι με τα δημητριακά,είναι στο ράφι με προϊόντα για διαβητικούς!ειναι πολύ γνωστή εταιρία!μπορεις να κοιτάξεις και σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

      Διαγραφή

Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά Ψυχοκινητικής

 Π ρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά ψυχοκινητικής από την αίθουσα φυσικής αγωγής. Τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν πραγματικά!!...