Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ιδέες για ένα "διαφορετικό" μάθημα Φυσικής Αγωγής

Κάποια στιγμή και τα πιο δημιουργικά μυαλά έχουν ανάγκη από καινούριες ιδέες! Το link  που ακολουθεί, περιέχει σχέδια μαθήματος για διάφορα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής με πρωτότυπες ασκήσεις!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σκοπός του είναι η αποτελεσματικότερη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής, όπως αξίζει σε κάθε μαθητή. Αλλά και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής είναι χρήσιμο να έχει πρόσβαση σε εργαλεία, τα οποία διευκολύνουν την επιτυχημένη διεξαγωγή του μαθήματος. Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει: πλάνο μαθήματος, πλάνο δραστηριοτήτων, περίληψη μοντέλου, λίστα με τα απαιτούμενα υλικά, κάρτες για κάθε σταθμό, αξιολόγηση του μαθητή αλλά και αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Εκτός από τις δεξιότητες για την καλαθοσφαίριση, την πετοσφαίριση και άλλα αθλήματα έχει ξεχωριστή ενότητα για τις κινητικές δεξιότητες, την προσωπική και κοινωνική υπευθυνότητα, την υπακοή σε οδηγίες και κανόνες. Ενδιαφέρον!
Με κατάλληλη τροποποίηση και προσαρμογή ορισμένες από τις δραστηριότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής. Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον μάθημα, όπου συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού θα κλέψουν την παράσταση και οι μαθητές σας θα περιμένουν με αγωνία και ανυπομονησία την επόμενη φορά που θα έχουν γυμναστική!

http://openphysed.org

Μυστικό επιτυχίας " Σεβασμός και αγάπη για τα παιδιά!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά Ψυχοκινητικής

 Π ρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά ψυχοκινητικής από την αίθουσα φυσικής αγωγής. Τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν πραγματικά!!...