Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου

Το καλοκαίρι έφτασε και η κουζίνες έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά! Η φύση είναι στα καλύτερα της και μας προσφέρει απλόχερα τους καρπούς της. Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές... όλα από τον κήπο μας, γευστικότατα! Γιατί όμως να καταλήξουν στο τηγάνι για να μαγειρευτούν; Η Έλσα Ζαρικάκη δημιούργησε μια λαχταριστή συνταγή με τους αγαπημένους κολοκυθοκεφτέδες. Όχι όμως τηγανητούς, όπως μαγειρεύονται συνήθως αλλά ψητούς στο Φούρνο!
Ναι, ναι... καλά διαβάσατε! Το αποτέλεσμα φοβερό! Όλη η νοστιμιά και χωρίς πολλές θερμίδες... Δώστε προσοχή στην ποιότητα των υλικών!



Υλικά
4 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα χοντρά
10 κολοκυθοανθούς ψιλοκομμένους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι στον πολυκόφτη
2 αυγά
100γρ. φέτα τριμμένη
100γρ. κίτρινο τυρί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ. σιμιγδάλι
Φρέσκο δυόσμο,μαϊντανό,μάραθο ή άνηθο
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε πρώτα τα λαχανικά,έπειτα τα τυριά,τα αυγά,το ελαιόλαδο και αφήνετε στο τέλος τη βρώμη,το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Όταν ανακατευτούν καλά έχετε ένα πηκτό χυλό, από τον οποίο παίρνετε με το κουτάλι και βάζετε στη λαδόκολλα. Ψήνετε στους 200 στον αέρα.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμοι.Αφήστε να κρυώσουν λίγο... Σερβίρετε με μία δροσερή χωριάτικη σαλάτα,ουζάκι και καλή παρέα!!!



                                                                                   Καλή σας απόλαυση!!!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά Ψυχοκινητικής

 Π ρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά ψυχοκινητικής από την αίθουσα φυσικής αγωγής. Τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν πραγματικά!!...