Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο ρόλος της Διατροφής στην Πνευματική Υγεία των Παιδιών

Είναι ευρέως γνωστό, ότι η μη υγιεινή διατροφή των παιδιών επιφέρει αλλαγές στο σωματικό τους βάρος. Η πρόσληψη τροφών με υψηλή θερμιδική αξία σε συνδυασμό με την έλλειψη σωματικής άσκησης συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας. Εκτός όμως από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής στη σωματική υγεία, οι οποίες είναι ευρέως γνωστές , ομάδα ερευνητών θέλησε να εξετάσει το βαθμό στον οποίο η διατροφή των παιδιών μπορεί να επηρεάσει την Πνευματική τους Υγεία.
Αναλυτικότερα, ερευνητές εξέτασαν εάν η φτωχή πνευματική υγεία συσχετίζεται με την πρόσληψη συγκεκριμένων τροφών σε παιδιά (5-11 ετών). Πιο αναλυτικά, οι μετρήσεις που έγιναν αφορούσαν την πρόσληψη τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φυσικοί χυμοί, οι  τροφές με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, τα αναψυκτικά με γλυκαντικές ουσίες, οι τηγανητές πατάτες και η κατανάλωση Fast Food. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα παιδιά με χαμηλή πνευματική υγεία κατανάλωναν την ημέρα μεγαλύτερες ποσότητες αναψυκτικών, και τροφών όπως οι τηγανητές πατάτες και Fast Food.
Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονιών στην πνευματική υγεία των παιδιών; Μήπως η απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών ξεκινά από τη στιγμή της γέννησης και συνεχίζεται  έως την ενηλικίωση των παιδιών; Σε τι βαθμό η Πνευματική Υγεία μπορεί να επηρεάσει το μέλλον των παιδιών; Τα συμπεράσματα δικά σας....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβουλές για αποτελεσματική μελέτη