Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Λαχταριστή Ελαφριά Πίτα Γύρο με Κοτόπουλο



Στο σπίτι ή έξω, οικογενειακά ή με φίλους,  ελαφριά ή πιο βαριά όλοι θα Τσικνήσετε... Αυτή είναι η τέλεια συνταγή! Είναι μια light εκδοχή του παραδοσιακού γύρου κοτόπουλου σε πίτα με ελάχιστα λιπαρά!!!


Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο αρκεί να έχετε έτοιμο το κοτόπουλου ή/και τα μπιφτεκάκια!

Υλικά

4 πίτες
4 φύλλα μαρούλι
λίγο κρεμμύδι (ροδέλες)
2 μπούτια κοτόπουλο βρασμένο
αλατοπίπερο
ρίγανη

Σάλτσα
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια (χωρίς λάδι) προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ψήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να ξεροψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο βγάζετε από το τηγάνι το κοτόπουλο και βάζετε μία-μία τις πίτες (χωρίς λάδι). Ψήνετε κάθε πλευρά και μόλις είναι έτοιμες μπορείτε να αρχίσετε να τις ετοιμάζετε. Κόβετε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλα και επάνω βάζετε την πίτα, προσθέστε πρώτα το μαρούλι με το κρεμμύδι, έπειτα το κοτόπουλο και στο τέλος τη σως (ανακατευετε με ένα κουτάλι το γιαούρτι , τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο). Τυλίξτε και είναι έτοιμο!!! Η συνταγή μπορεί να γίνει και με μπιφτεκάκια τα οποία έχετε ετοιμάσει από πριν και τα αντικαθιστάτε με το κοτόπουλο. Προσθέστε και πατατούλες ψημένες στο φούρνο σε λαδόκολλα!!!


Καλέστε τους φίλους σας στο σπίτι και θα σίγουρα θα αποσπάσετε τα πιο θετικά σχόλια για τη μαγερική σας. Η λαχταριστή πίτα θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη!!!




Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του άρθρου χωρίς την άδεια της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά Ψυχοκινητικής

 Π ρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι με υλικά ψυχοκινητικής από την αίθουσα φυσικής αγωγής. Τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν πραγματικά!!...